Gallery and story


Book a room

Book a table

A wonderful place
for all the senses

The story of the Factory Hotel


History of the Iron Foundry

The Factory Hotel is part of Karkkila Högfors Foundry's history. The hotel's cartesian setting consists of the houses and park-like courtyards built by the Högfors patrons in different eras. Today, the area is an important part of the cultural-historically significant iron foundry complex. The Högfors Foundry, currently called Componenta Castings, is still functioning and producing iron every day. 

Tehtaan Hotelli oli pitkään varattu pelkästään tehtaan omien vieraiden käyttöön, eikä ulkopuolisilla ollut sinne mitään asiaa. Aivan viime vuosina portit alueelle ovat kuitenkin auenneet ja nyt vanhaa kunnioittaen kunnostetut majoitus- juhla- ja kokoustilat ovat kaikkien ulottuvilla. Varsinaisen piristysruiskeen Tehtaan Hotellin menetystarina sai jatkoa, kun 2023 kesällä hotellin johtoon astuivat uudet yrittäjät, Vesa ja Minna Kokkonen.

Image

Minna ja Vesa Kokkonen kuvattuna Tehtaan Hotellin koivukujalla.

Tehtaan Hotellin omistajat

Minna ja Vesa ostivat Tehtaan Hotellin liiketoiminnan itsensäkin yllättäen viime vuoden heinäkuussa. Minna on urallaan ollut myös järjestämässä useita kotimaisia ja kansainvälisiä kokouksia ja tapahtumia ja Vesa taas on toiminut hotellimaailmassa lähes koko uransa ajan, viimeiseksi luotsaten neljän hotellin kokonaisuutta pääkaupunkiseudulla.

Minnalla ja Vesalla oli ollut jo pitkäaikaisena haaveena omistaa joskus oma pieni B&B esimerkiksi etelä-ranskassa tai pohjois-espanjassa. Kun Tehtaan Hotellin myyjien edustaja otti yhteyttä, he eivät lopulta voineet kieltäytyä. Tehtaan Hotelli, Högforsin ruukki ja Karkkila olivat tuttuja entuudestaan, sillä Vesan äidin puolen suku on sieltä kotoisin ja Vesalla ja Minnalla on ollut siellä suvun talo kesämökkinä jo vuosikymmeniä.

Edellisten omistajien upeaa työtä on ollut ilo jatkaa ja hotellin ja ravintolan toimintaa on kehitetty yhä eteenpäin.  Kokkoset tiimeineen haluavat panostaa aiempaa enemmän erityisesti juhla- ja tapahtumatoimintaan, kokouspalveluihin ja majoittuviin kokouksiin. Kilpailuetua saadaan luomalla uniikkeja kokouselämyksiä, tarjoamalla korkealaatuista, lähialueella tuotettua ruokaa ja niiden oheen yhteistoimijoiden kanssa on luotu laaja valikoima aktiviteetteja pääsemään irti (työ)arjesta. Aktiviteetteja löytyy muun muassa melonnasta ja äänimaljarentoutuksesta omaan leffanäytökseen Aki Kaurismäen upeassa leffateatterissa.

Tehtaan Hotelli on myös mukana laajassa yritysyhteisössä, jossa kehitetään yhdessä Högforsin Ruukkialueen ja Ala-Emalin tunnettuutta. Lisäksi olemme lähteneet mukaan Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -polulle, jonka osana kehitämme toimintaamme vastuullisempaan suuntaan. Toimimme jo nyt vastuullisesti esimerkiksi maalämmön käyttäjänä lämmitysmuotona ja raaka-ainessa lähituottajia suosivasti.