Galleria ja tarina


Varaa huone

Varaa pöytä

Ihana paikka
kaikille aisteille

Tehtaan Hotellin tarina


Rautainen historia

Tehtaan Hotelli on osa Karkkilan rautaista historiaa. Hotellin kartanomainen miljöö koostuu Högforsin ruukin patruunoiden eri aikakausina rakennuttamista taloista puistomaisine pihoineen. Tänä päivänä alue on yksi tärkeä osa kulttuurihistoriallisestikin merkittävää ruukkialuekokonaisuutta.

Tehtaan Hotelli oli pitkään varattu pelkästään tehtaan omien vieraiden käyttöön, eikä ulkopuolisilla ollut sinne mitään asiaa. Aivan viime vuosina portit alueelle ovat kuitenkin auenneet ja nyt vanhaa kunnioittaen kunnostetut majoitus- juhla- ja kokoustilat ovat kaikkien ulottuvilla. Varsinaisen piristysruiskeen Tehtaan Hotellin elämä sai vuoden 2019 alussa, kun hotellin johtoon astui uusi yrittäjä, Leena Hasselman.

Kansainvälisiä tuulia Karkkilaan

Leena Hasselman on pitkän linjan ammattilainen ja ravintola-alan uranuurtaja, jolla on taustallaan vahvaa kansainvälistä kokemusta. Opiskeluaikanaan Leena matkusti päivittäin Helsingin ja Pietarin väliä Sibelius-junassa, pitäen huolen siitä, että ravintolavaunussa palvelu pelasi, kassa täsmäsi, eikä järjestyshäiriötä syntynyt. Uusi konsepti, hampurilaiskioski Leningradissa vuonna 1988, oli Leenan ensimmäinen start-up. Venäjän avauduttua hän oli mukana perustamassa Moskovan ensimmäistä liikematkatoimistoa.

Vuonna 1999 Leena ja miehensä Lasse avasivat Pariisiin sen toistaiseksi ainoan suomalaisravintolan nimeltään Au Soleil de Minuit, Keskiyön Auringossa, jossa kaikkeen tottuneet pariisilaiset pääsivät tutustumaan aitoihin suomalaisiin makuihin ja ruokaperinteeseen.

Leena on edistänyt luomutuotantoa ja lähiruoan menekkiä perustamalla Helsinkiin Talonpojantorin. Lasse on vastannut Helsingin ykköshotellien ruokien ja ravintolakonseptien kehittämisestä.

Singaporessa vietetyn kolmen vuoden aikana mukaan tarttui mieltymys sikäläiseen keittiöön, ja taito luoda elämyksiä ja tapahtumia mm. suomalaisen filmifestivaalin muodossa.

Nyt Leena on takaisin kotipaikkakunnallaan. Elämän aikana kertyneet taidot loksahtivat kohdalleen, kun hän ryhtyi emännöimään Tehtaan Hotellia täysipäiväisenä yrittäjänä. Kyseessä on todellinen perheyritys, jossa myös lapset ja isovanhemmat osallistuvat innolla toimintaan.

Tehtaan Hotelli mediassa

Leena Hasselman